Centrum voor plastische chirurgie Dr. Jo Vanoorbeek

Arm- en Dijlift

Met het ouder worden, verliest de huid haar elasticiteit. Dit kan soms ook na extreem vermageren of zelfs na een zwangerschap. Het gevolg is  overtollige en verslapte huid aan de achterkant van de bovenarm en dijen. Sporten kan de armen dijen er weer steviger doen uitzien, maar de verslapping van de huid zal hierdoor niet verbeteren.

Armlift

armlift

Meestal is de enige oplossing de overtollige huid weg te nemen en een liftend effect te creëren ter hoogte van de resterende huid. Soms wordt eerst een liposuctie verricht. De ingreep gebeurt onder een algemene verdoving. Bij een echte armlift loopt het litteken  van de oksel tot aan de elleboog en bevindt zich aan de binnenkant van de bovenarm.  Bij een mini-armlift wordt een croissant-vormige hoeveelheid huid weggesneden en blijft het litteken beperkt tot de oksel.  Het effect  is natuurlijk wel minder als bij de echte armlift. Met onderhuidse draad wordt de wonde gesloten. Vaak blijft er een drain ( een dun buisje om eventuele bloedstolseltjes en wondvocht te verwijderen) gedurende 1 dag.

Er is weinig postoperatieve pijn. De wonde moet goed proper gehouden worden (douche, onsmetting) gezien de oksel vaak wondproblemen geeft (door het zweet en de voortdurende beweging).

Dit is een ingreep waar zeer veel vraag naar is maar waarbij veel patiënten afhaken als ze horen over de littekens. De littekens vervagen maar blijven toch zichtbaar op de arm.

Dijlift

dijflift

Ook hier is de enige oplossing de overtollige huid weg te nemen en een liftend effect te creëren ter hoogte van de resterende huid. Hierdoor wordt de huid aan de binnenzijde van de benen terug strakker.  De ingreep gebeurt onder een algemene verdoving. Het litteken loopt van de liesplooi tot aan de bilplooi. Hier wordt dan een croissant-vormige hoeveelheid huid weggesneden.  Soms wordt eerst een liposuctie verricht. Met onderhuidse draad wordt de wonde gesloten. Vaak blijft er een drain ( een dun buisje om eventuele bloedstolseltjes en wondvocht te verwijderen) gedurende 1 dag.

Bij extreme vormen moet er een litteken gemaakt worden op het bovenbeen. (binnenachterzijde tot ongeveer 10 cm boven de knie). Bij de matigere vormen kan het litteken goed verborgen blijven, zelfs in bikini.

De eerste dagen is het soms moeilijk om te zitten. Er is weinig postoperatieve pijn. De wonde moet goed proper gehouden worden (douche, onsmetting) gezien de liesplooi vaak wondproblemen geeft (door het zweet en de voortdurende beweging). Vaak moet er postoperatief enkele weken een panty gedragen worden.

Na dit type dijlift kunnen ook eventuele oneffenheden in de huid verdwijnen, zoals cellulitis.